به گزارش خبرنگار مهر، فاطمه محمدبیگی نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی صبح امروز (سهشنبه ۲۴ آبان ماه) در صحن علنی مجلس و در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون بهداشت و درمان درباره بررسی نحوه مدیریت زنجیره تأمین و توزیع دارو، اجرای طرح دارویار و علل کمبودهای اخیر در کشور گفت: شاهد خیزش عظیمی در حوزه سلامت به نام نهضت سلامت الکترونیک هستیم که در یک سال و نیم گذشته تکالیف برجای مانده از ۱۵ سال قبل در حوزه امضای الکترونیک و تشکیل سامانههای مرتبط به دارو، بهداشت و تجهیزات پزشکی و کدینگ اقلام تجهیزات پزشکی و دارو انجام شد.
نماینده مردم قزوین در مجلس تصریح کرد: سازمانهای بیمهگر در حال پیوستن به نهضت سلامت الکترونیک، تکمیل نسخهنویسی و نسخهپیچی الکترونیکی هستند اما این روند در حالی ادامه پیدا میکند که بودجه سلامت الکترونیک به صورت کامل توسط سازمان برنامه پرداخت میشود.
وی تأکید کرد: قرار بود ۵۰ درصد از بودجه مذکور در حوزه نظام ارجاع به پزشک خانواده و سلامت الکترونیک یعنی به میزان ۷۰۰ میلیارد تومان به این موضوع اختصاص پیدا کند اما تاکنون ریالی توسط سازمان برنامه و بودجه برای سلامت الکترونیک اختصاص پیدا نکرده، در این شرایط چطور میتوانیم درگاه یکپارچه سلامت الکترونیک را تشکیل دهیم و از یکپارچگی دادهها صحبت کنیم.
محمدبیگی بیان کرد: عملاً برخی از سازمانهای بیمهگر که نقش مهمی دارند از جمله سازمان تأمین اجتماعی، هنوز وارد درگاه یکپارچه نشده و تا وقتی که درگاه تبادلات اطلاعات سلامت الکترونیکی یکپارچه نشود، تحلیل دقیق دادهها برای تخمین میزان دارو، تجهیزات مورد نیاز امکانپذیر نخواهد بود.
نماینده مردم قزوین در مجلس عنوان کرد: در آن دوره به دلیل رعایت دستورات پزشکی، استفاده از ماسک و ضدعفونیکنندهها شاهد کاهش بیماریهای عفونی در دو سال گذشته بودیم که ناخودآگاه تخمین میزان دارویی برای آنتیبیوتیکها دچار اختلال و اشکال شد، اما نیازمند آن بودیم که تحلیل فراداده صورت گیرد تا مشکلات عظیم در این حوزه رخ ندهد.
وی تأکید کرد: وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو در این حوزه مسئولیتی بر عهده دارند اما سازمان برنامه و بودجه و وزارت صمت هم در حوزه تأمین بودجه و زیرساخت شرکتهای داروسازی و به روز رسانی خطوط تولید دارو نقشآفرین هستند و تا زمانی که برای شرکتهای داروساز تسهیلات بانکی وامی در نظر نگیریم نمیتوانیم منتظر اعجاز در تولید دارو باشیم.
سازمان برنامه و بودجه و وزارت صمت هم در حوزه تأمین بودجه و زیرساخت شرکتهای داروسازی نقشآفرین هستند، تا وقتی برای شرکتهای داروساز تسهیلات بانکی نمیتوان انتظار اعجاز در تولید دارو داشت.
نظر شما